Back to Question Center
0

Scaireanna Semalt Leideanna Lámhúla maidir le Dífhostú Ionsaithe Iascaireachta a Stopadh

1 answers:

De term 'phishing' verwijst naar de reeks methoden die door cybercriminelen worden gebruikt om oplichting uit te voeren en / of iemands creditcardgegevens, bankgegevens, wachtwoorden of andere cruciale informatie te verkrijgen. Het is een vorm van identiteitsdiefstal en dateert van vóór het internettijdperk (bijvoorbeeld phishing-scams).

In het eerste kwartaal van 2016 waren er meer online phishing-aanvallen dan op enig ander moment in de geschiedenis, althans volgens de APWG (Anti-Phishing Working Group). Het is dus een enorm probleem en al het bewijs geeft aan dat het alleen maar erger zal worden.

Cybercriminelen en kwaadwillende hackers zijn altijd op zoek naar eenvoudige cijfers. Vaker wel dan niet lijken de slachtoffers zich bijna vrijwillig uit pure onwetendheid aan te bieden - 1gbps unmetered bandwidth hosting. Desalniettemin, gewapend met een beetje technische kennis en gezond verstand, is het eenvoudig om phishing-schema's af te wenden.

De Customer Success Manager van Semalt , Oliver King, beschrijft vijf eenvoudige 'vuistregels' om ervoor te zorgen dat u noch uw organisatie het slachtoffer worden van frauduleuze phishing-programma's.

1. Zoek naar de HTTPS en het 'Vergrendel'-pictogram

Als de URL van een webpagina (wat trouwens "Uniform Resource Locator" betekent) begint met https: // (Hypertext Transfer Protocol Secure) en een hangslotpictogram heeft in de adresbalk, dan weet je dat het veilig. U mag nooit gevoelige informatie verzenden naar een site die niet over deze twee belangrijke functies beschikt.

2. Wees voorzichtig met openbare WiFi

Doe nooit online bankieren, open uw PayPal-account of voer geen andere wachtwoorden online in als u openbare WiFi gebruikt..Ondanks het feit dat gratis internet in het winkelcentrum, bibliotheek, luchthaven of andere openbare ruimte zeer handig is, zijn dit juist de hotspots die cybercriminelen graag uitbuiten. Bovendien hoeft u met behulp van een VPN (Virtual Private 3 Network) geen woordklasser te zijn om ook in een netwerk informatie te onderscheppen. Als u toegang moet hebben tot uw wachtwoordbeschermingsinformatie in deze schetsmatige gebieden, gebruikt u de 3 / 4G- of LTE-verbinding van uw smartphone of tablet.

3. Verkorte koppelingen zijn verdacht

Elke vorm van shortcode moet met een zekere scepsis worden bekeken, vooral op FaceBook. Op Twitter is het logisch om shortcodes te gebruiken, omdat er een limiet van 140 tekens per bericht is, maar op andere sites is het gebruik van een koppeling die is ingekort met bit.ly of een andere shortcode-app behoorlijk belachelijk. Het is waarschijnlijk een wijdverspreide spam-campagne die u kwetsbaar kan maken voor malware.

4. Typefouten en gebroken Engels

Deze is zo voor de hand liggend dat het bijna niet eens het vermelden waard is. Het is echter verrassend dat veel van de grootste en technisch meest geavanceerde phishing-activiteiten in China, India en Rusland nog niet de tijd hebben genomen om hun Engelse schrijfvaardigheden op orde te brengen. Als er duidelijke typefouten en / of rare begroetingen zijn ("beste geliefde klant", enz.) In een onderwerpregel per e-mail, vertrouw dan op uw instinct en verwijder deze.

Misschien stoppen de professionele gegevens mijnwerkers ons opzettelijk met hun vreselijk geschreven exemplaar, want er zijn geruchten dat de PLA-eenheid 61398 van de Chinese regering (ze googelen voor een interessante lezing) heel duidelijke phishing-e-mails stuurt en dan achterover leunt en bijhouden wie ze opent.

5. Niets is ooit zo dringend

In 2014 drong online retailer eBay er bij al zijn gebruikers op aan hun wachtwoorden te wijzigen omdat ze een enorme datalek hadden ontdekt.

Dit was echter uitzonderlijk en de waarheid is dat dit soort rode codewaarschuwingen meestal een teken van phishing zijn. Denk dus goed na voordat u reageert op een urgente waarschuwing. U kunt zelfs contact opnemen met de klantenondersteuning om een ​​dergelijke claim te verifiëren.

November 28, 2017